Leading the world in Point of Care testing

Vieritestaaminen mahdolliseksi yhä useammalle potilaalle ympäri maailman

Abbott on yhtiö, joka on jo pitkään tarjonnut ratkaisuja diagnostiseen testaukseen. Perinteisesti näitä testejä on tehty sairaalassa tai terveyskeskuksessa, jolloin potilas on joutunut odottamaan tuloksia vähintään päivän tai jopa pidempään. Tällä hetkellä diagnostisen testauksen toteuttamisessa on käynnissä käänteentekevä muutos, jolla on merkittävä positiivinen vaikutus terveydenhoitoon.

Muutoksen taustalla on vieritestaus. Sen ansiosta terveydenhoitoa tarjoavat tahot voivat testata potilaan mahdollisimman lähellä sairastamispaikkaa tai jopa aivan potilaan luona. Lääkärit ja potilaat voivat saada tulokset nopeammin kuin koskaan ennen, niin päivystyksessä sairaalassa kuin ambulanssissa.

Abbottilla on tällä hetkellä tarjolla johtava valikoima vieritestausmenetelmiä.  Testiportfoliomme on yksi maailman laajimpia, joten yhä useampia sairauksia voidaan testata entistä useammassa ympäristössä ja kohteessa maailmanlaajuisesti. Terveyskeskuksessa tehty pikatesti nielutulehdusta esimerkiksi Angiinaa tai flunssaa sairastavalle lapselle, voi hyvinkin olla Abbottin tuote. Nopeasti saatavien tulosten ansiosta koko perheen terveys ja elämänlaatu paranevat.

"Vieritestaus on nopeimmin kasvava in vitro -diagnostiikan ala, sillä sen avulla voidaan saada tuloksia entistä nopeammin ja lähellä potilasta", kertoo Abbott Rapid Diagnostics -osaston senior vice precident Sharon Bracken. "Potilaita voidaan hoitaa nopeammin, joten potilasvastaanotto tehostuu ja hoito paranee."

Abbott on alansa johtava yritys kardiometabolisten sairauksien ja tartuntatautien testauksessa sekä toksikologisissa testeissä.

Kardiometaboliset sairaudet

  • Sydän- ja verisuonitaudit aiheuttavat vuosittain noin 18 miljoonaa kuolemaa maailmanlaajuisesti
  • Yli 400 miljoonalla aikuisella ympäri maailmaa on diabetes

Potilaat ja terveydenhuollon henkilökunta joutuvat huomioimaan näiden sairauksien vaikutuksen, minkä vuoksi tarvitaan uusia työkaluja nopeampaan tulosten saamiseen sekä tehokkaampaan hoitoon. Abbott on tuonut tarjolle lisätestejä, joilla voidaan diagnosoida ja hallita diabetekseen, sydämen toimintaan ja kolesteroliin liittyviä sairauksia. Testien avulla saadaan nopeampia tuloksia potilaan vielä ollessa hoitopaikassa, minkä ansiosta terveydenhuollon henkilökunta voi tarjota hoitoa niin nopeasti kuin mahdollista.

Tartuntataudit

  • Maailmanlaajuisesti yli 17 miljoonaa ihmistä kuolee vuosittain tartuntatauteihin

Tartuntatauteihin liittyvät luvut ovat mykistäviä, mutta yleensä kukaan ei ajattele niitä ennen kuin tauti osuu omalle kohdalle. Nopeiden testituloksien saaminen voi olla käänteentekevän tärkeää hoitoon hakeuduttaessa. Abbottin testeillä saadaan nopeita ja tarkkoja tuloksia yli 100 tartuntataudin osalta. Mikä tärkeintä, näitä testejä on tarjolla myös sellaisilla markkinoilla, joilla testauspaikat voivat olla kaukana merkittävistä asutuskeskuksista. Testien saatavuus ja testitulosten saamisen nopeuttaminen varmistavat, että potilaat saavat tarvitsemansa avun.

Toksikologiset riskit

  • Lääkkeiden väärinkäyttö aiheuttaa vuosittain 50 000 kuolemaa pelkästään Yhdysvalloissa

Lääkekuolemat ovat maailmanlaajuinen ongelma, joka suurenee huolestuttavaa vauhtia. Laittomien lääkkeiden ja reseptilääkkeiden väärinkäyttö aiheuttaa uusia hoitohaasteita terveydenhuollon henkilökunnalle. Valtion ja työnantajien näkökulmasta väärinkäytön lisääntyminen kasvattaa tarvetta lääkeaineiden pitoisuuksien testaamiseen. Abbottilla on nyt saatavilla testauskeinoja työnantajille, valtiolle ja sairaaloille.

 "Portfolion kattavuus mahdollistaa paremmat palvelut potilaille, sillä testit voidaan tuoda myös kaukana kaupungeista sijaitseviin kohteisiin", Bracken kertoo. "Voimme auttaa ihmisiä samalla, kun lääkäripalveluja tarjoavat tahot saavat meidän kauttamme käyttöönsä parempaan hoitoon tarvittavia työkaluja." 

  • share_alt text Share
  • print_alt text Print
  • download_alt text Download PDF
true
accessibility

You are about to exit for another Abbott country or region specific website

Please be aware that the website you have requested is intended for the residents of a particular country or region, as noted on that site. As a result, the site may contain information on pharmaceuticals, medical devices and other products or uses of those products that are not approved in other countries or regions.


The website you have requested also may not be optimized for your specific screen size.

Do you wish to continue and exit this website?

accessibility

You are about to exit the Abbott family of websites for a 3rd party website

Links which take you out of Abbott worldwide websites are not under the control of Abbott, and Abbott is not responsible for the contents of any such site or any further links from such site. Abbott is providing these links to you only as a convenience, and the inclusion of any link does not imply endorsement of the linked site by Abbott.


The website that you have requested also may not be optimized for your screen size.

Do you wish to continue and exit this website?