Leading the world in Point of Care testing

POINT-OF-CARE TESTS NAAR MEER MENSEN OP MEER PLEKKEN BRENGEN

Abbott houdt zich al jarenlang bezig met diagnostische tests. Historisch gezien werden dit soort tests voornamelijk in het ziekenhuis of in de huisartsenpraktijk gedaan en moest een patiënt een (of meerdere) dagen wachten voordat de resultaten bekend waren. Vandaag de dag zien we een ingrijpende verandering in de manier waarop medisch-diagnostische tests worden uitgevoerd en dat heeft een aanzienlijke, positieve impact op patiëntenzorg.

Deze verschuiving wordt versterkt door point-of-care tests. Het stelt een zorgverlener in staat om een patiënt in of naast het bed te testen. Ongeacht of de test op de spoedeisende hulp, in het ziekenhuis of in een ambulance wordt uitgevoerd, artsen en patiënten krijgen sneller dan ooit de resultaten.

Abbott beschikt nu over de toonaangevende reeks point-of-care tests. Op dit moment hebben we een van de breedste portfolio’s, waarmee we meer aandoeningen,  op meer plekken overal ter wereld testen. Als je je kind naar de dokter brengt om te laten testen op streptokokken of de griep, is de kans groot dat het een Abbott-test is die je die snelle resultaten levert, waardoor je je gezin snel weer gezond en op de been helpt.

"Point-of-care tests behoren tot het snelst groeiende segment van in vitro-diagnostiek, omdat de resultaten ervan sneller en dichter bij de patiënt beschikbaar zijn", vertelt Sharon Bracken, senior vicepresident van Abbott Rapid Diagnostics. "Dit betekent dat patiënten sneller behandeld kunnen worden, dat er meer patiënten geholpen kunnen worden en dat er betere zorg geleverd kan worden."

Abbott is toonaangevend op het gebied van tests voor cardiometabolisme, besmettelijke ziekten en toxicologie.

Cardiometabolisme

  • Hart- en vaatziekten zorgen wereldwijd voor bijna 18 miljoen sterfgevallen per jaar
  • Wereldwijd hebben meer dan 400 miljoen volwassenen diabetes

Terwijl patiënten en zorgverleners zich richten op de impact van deze ziekten, zijn nieuwe hulpmiddelen nodig om snellere testresultaten en effectievere zorg mogelijk te maken. Abbott biedt nu aanvullende tests om aandoeningen verwant aan diabetes, de hartfunctie en cholesterolniveaus te diagnosticeren en controleren. Deze tests leveren snelle resultaten terwijl de patiënt zich nog op dezelfde plek bevindt, waardoor zorgverleners de mogelijkheid krijgen om onmiddellijke zorg te bieden.

Besmettelijke ziekten

  • Elk jaar sterven er wereldwijd meer dan 17 miljoen mensen door besmettelijke ziekten

De cijfers omtrent besmettelijke ziekten zijn verbijsterend, maar mensen denken daar nauwelijks aan totdat ze met een ziekte te maken krijgen. Het kan een groot verschil maken om testresultaten snel te krijgen wanneer iemand zorg nodig heeft. Abbott is nu in staat snelle en nauwkeurige testresultaten te leveren voor meer dan 100 besmettelijke ziekten. Een belangrijke factor hierbij is dat Abbott deze tests biedt in markten waar het testen in meer afgelegen gebieden gebeurt. Dankzij het beschikbaar maken van deze tests en het wegnemen van de wachttijd op resultaten kan de zorg worden geboden die de patiënten zo hard nodig hebben.

Toxicologie

  • Illegaal drugsgebruik leidt in de VS tot 50.000 doden per jaar

Naarmate de wereldwijde epidemie van drugsmisbruik (van zowel illegale als voorgeschreven middelen) zich in een alarmerend tempo uitbreidt, krijgen zorgverleners te maken met nieuwe uitdagingen in de zorg. Tegelijkertijd neemt de vraag naar drugscontroles bij de overheid en werkgevers toe. Wij zijn nu in staat om die tests aan werkgevers, overheden en ziekenhuizen te leveren.

 "Dankzij de breedte van dit portfolio kunnen we patiënten beter van dienst zijn door tests aan te bieden in plattelandsgebieden op afgelegen plekken", aldus Bracken. "We helpen niet alleen de mensen, maar we bieden de zorgverleners op deze manier ook de middelen die ze nodig hebben om de zorg te verbeteren." 

  • share_alt text Share
  • print_alt text Print
  • download_alt text Download PDF
true
accessibility

You are about to exit for another Abbott country or region specific website

Please be aware that the website you have requested is intended for the residents of a particular country or region, as noted on that site. As a result, the site may contain information on pharmaceuticals, medical devices and other products or uses of those products that are not approved in other countries or regions.


The website you have requested also may not be optimized for your specific screen size.

Do you wish to continue and exit this website?

accessibility

You are about to exit the Abbott family of websites for a 3rd party website

Links which take you out of Abbott worldwide websites are not under the control of Abbott, and Abbott is not responsible for the contents of any such site or any further links from such site. Abbott is providing these links to you only as a convenience, and the inclusion of any link does not imply endorsement of the linked site by Abbott.


The website that you have requested also may not be optimized for your screen size.

Do you wish to continue and exit this website?