PRAVILNIK O VAROVANJU OSEBNIH PODATKOV ABBOT LABORATORIES

Datum začetka veljavnosti: velja od 25. maja 2019

Pravilnik o varovanju osebnih podatkov podjetja Abbott
Za osebe, ki se nahajajo v EU: Splošna uredba EU o varstvu podatkov (“GDPR”) velja od 25. maja 2018. GDPR zahteva, da vam zagotovimo dodatne informacije, ki presegajo tisto, kar je določeno v tem pravilniku o varovanju osebnih podatkov. Za ogled informacij, ki vam jih moramo zagotoviti v skladu z GDPR, kliknite na to povezavo.

Ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov pojasnjuje, kako ravnamo z osebnimi podatki, ki nam jih posredujete na spletnih straneh, ki jih nadzoruje podjetje Abbott (ter njene podružnice in hčerinska podjetja), ki se povezujejo s tem pravilnikom o varovanju osebnih podatkov (imenovano »spletna mesta Abbott«). Ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov opisuje tudi zbiranje nekaterih drugih vrst informacij na spletnih mestih Abbott.

Ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov ne velja za osebne podatke, ki smo jih od vas zbrali drugače kot preko spletnega mesta, za spletna mesta podjetja Abbott, ki niso povezana s tem pravilnikom o varovanju osebnih podatkov, ali za spletna mesta tretjih oseb, na katere se lahko povežete preko spletnega mesta Abbott. Za vašo uporabo spletnih mest Abbott, ki so povezana s tem pravilnikom o varovanju osebnih podatkov, velja ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov in pogoji uporabe.

Prosimo, da pred uporabo spletnih mest Abbott ali preden nam posredujete osebne podatke, preberete ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov.

Kako ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov opredeljuje »osebne podatke«?

»Osebni podatki« pomenijo informacije, ki vas identificirajo ali ki jih je mogoče razumno uporabiti za vašo identifikacijo, ki so objavljene na/zbrane s strani spletnih mest Abbott in ki jih Abbott vzdržuje v dostopni obliki. Primeri osebnih podatkov vključujejo vaše ime, poštni naslov, vaš elektronski poštni naslov in telefonsko številko.

Katere vrste informacij Abbott zbira na spletu?

  • Osebni podatki, ki jih posredujete: Abbott zbira osebne podatke, ki jih vnesete v podatkovna polja na spletnih mestih Abbott. Lahko podate denimo svoje ime, poštni naslov, elektronski poštni naslov in/ali druge informacije, da boste lahko prejeli informacije o različnih temah, se registrirali za programe Abbott, se obrnili na Abbottovo službo za stranke ali se odzvali na raziskave podjetja Abbott. Da bi zaščitili vašo zasebnost, podjetju Abbot ne smete posredovati nobenih informacij, ki niso izrecno zahtevane.
  • Pasivno zbiranje nekaterih drugih tehničnih in spletnih informacij: Spletne strani podjetja Abbott lahko zbirajo informacije o vaših obiskih spletnih mest podjetja Abbott, ne da bi te informacije aktivno posredovali. Te informacije lahko na primer vključujejo vrsto in jezik brskalnika, vaš operacijski sistem, naslov internetnega protokola (IP), URL-je spletnih mest, ki ste jih obiskali pred in po obisku spletnega mesta Abbott, spletno iskanje, ki vas je pripeljalo do podjetja Abbott, spletna mesta in oglase, ki jih vidite, ter povezave, na katere kliknete na spletnem mestu Abbott. Te informacije se lahko zbirajo z uporabo različnih tehnologij, kot so piškotki, internetne oznake in spletni svetilniki. Vaš internetni brskalnik na te spletne strani tudi samodejno prenaša nekatere od teh informacij, kot so URL spletnega mesta, ki ste ga pravkar obiskali, in različico brskalnika, ki jo računalnik uporablja.

Ali Abbott zbira »občutljive« osebne podatke?

Podjetje Abbott prek nekaterih spletnih strani družbe Abbott zbira osebne podatke, kot so informacije v povezavi z zdravjem, ki so lahko v nekaterih zakonodajah označene kot »občutljive« v skladu z zakoni o varstvu podatkov. Podjetje Abbott sprejema dodatne ukrepe, ki jih zahteva lokalna zakonodaja za obdelavo takih informacij. Poleg tega lahko posamezne podružnice ali hčerinska podjetja podjetja Abbott sprejmejo ukrepe za obravnavanje lokalnih običajev ali socialnih pričakovanj glede takšnih informacij. Z zagotavljanjem občutljivih osebnih podatkov soglašate, da jih Abbott zbira, prenaša, shranjuje in obdeluje.

Kako Abbott uporablja osebne podatke, ki sem jih posredoval?

Podjetje Abbott bo uporabilo osebne podatke, ki jih posredujete prek spletnih strani podjetja Abbott, da bi odgovorilo na vaša vprašanja in vam zagotovilo učinkovito storitev za stranke.

Te osebne podatke lahko uporabimo tudi za druge poslovne namene, kot na primer za nudenje možnosti prejemanja obvestil o izdelkih ali storitvah podjetja Abbott, vabilo k sodelovanju v anketah o naših izdelkih ali obveščanje o posebnih promocijah.

Ali bo Abbott združeval osebne podatke, ki jih posredujem na spletnem mestu Abbott, z drugimi osebnimi podatki o meni?

  • Abbott lahko združi osebne podatke, ki jih stranka zagotovi na enem spletnem mestu Abbott, z osebnimi podatki, ki jih ta stranka posreduje na drugih spletnih mestih podjetja Abbott.
  • Podjetje Abbott lahko združi osebne podatke, ki nam jih posredujete na spletu, z evidenco podatkov, ki niso bili pridobljeni na spletu.
  • Podjetje Abbott lahko združi osebne podatke, ki ste nam jih posredovali neposredno, s podatki, ki jih posredujejo tretje osebe.

Te konsolidirane informacije uporabljamo za boljše oblikovanje spletnih mest Abbott in izdelkov podjetja Abbott, za posredovanje informacij za vas, za izboljšanje naših trženjskih in raziskovalnih dejavnosti ter za olajšanje drugih poslovnih funkcij.

Kakšne so moje odločitve o tem, kako Abbott zbira in uporablja moje osebne podatke?

Vedno lahko omejite količino in vrsto osebnih podatkov, ki jih Abbott prejme o vas, in sicer tako, da ne vpišete nobenih osebnih podatkov v obrazce ali podatkovna polja na spletnih mestih Abbott. Do nekaterih naših spletnih storitev lahko dostopate samo, če nam posredujete ustrezne osebne podatke. Drugi deli spletnih mest Abbott vas lahko vprašajo, ali se želite vpisati na naše sezname stikov za pošiljanje ponudb, promocij in dodatnih storitev, ki bi vas lahko zanimale, ali ne.

Ali Abbott deli osebne podatke s tretjimi osebami?

  • Podjetje Abbott ne bo prodajalo ali licenciralo vaših osebnih podatkov tretjim osebam, razen v povezavi s prodajo ali prenosom linije izdelkov ali oddelkov ali v povezavi s skupnim tržnim programom.
  • Abbott lahko vaše osebne podatke posreduje tretjim osebam, s katerimi Abbott skupno trži izdelek ali storitev ali skupaj izvaja program ali dejavnost. V skladu z Abbottovo prakso vas bomo obvestili, če se prijavljate za program, ki se izvaja v sodelovanju z drugim podjetjem, ki lahko zahteva dostop do vaših osebnih podatkov.
  • Podjetje Abbott lahko vaše osebne podatke posreduje tudi prodajalcem, s katerimi ima podjetje Abbott sklenjene pogodbe za opravljanje poslovnih dejavnosti za podjetje Abbott. Če podjetje Abbott prodajalcem posreduje vaše osebne podatke, da bi nam pomagali pri naših poslovnih dejavnostih, bo podjetje Abbott v skladu s svojo prakso od teh prodajalcev zahtevalo, da ohranijo zaupnost vaših osebnih podatkov in da uporabijo vaše osebne podatke samo za izvajanje funkcij za Abbott.
  • Podjetje Abbott lahko vaše osebne podatke posreduje tretji osebi v zvezi s prodajo ali prenosom ene od svojih proizvodnih linij ali oddelkov, da vam lahko kupec še naprej zagotavlja informacije in storitve.
  • Podjetje Abbott si pridržuje pravico, da razkrije vaše osebne podatke v odgovor na zahteve pooblaščenih organov, za naslavljanje situacij, povezanih z državno varnostjo,  ali kadar to kako drugače zahteva zakon.

Kdo v podjetju Abbott bo imel dostop do mojih osebnih podatkov?

Do osebnih podatkov lahko dostopa omejeno število zaposlenih podjetja Abbott. Zaposlene poučujemo o pomembnosti zasebnosti ter o tem, kako ustrezno in varno ravnati in upravljati s podatki o strankah.

Kako Abbott varuje osebne podatke?

V skladu s prakso podjetja Abbott zavarujemo vsako spletno mesto, ki zbira osebne podatke, kljub temu pa zaupnosti osebnih podatkov, posredovanih prek interneta, ni mogoče zagotoviti. Pozivamo vas, da pazite na prenos osebnih podatkov prek interneta, zlasti osebnih podatkov, povezanih z vašim zdravjem. Podjetje Abbott ne more zagotoviti, da nepooblaščene tretje osebe ne bodo imele dostopa do vaših osebnih podatkov, zato morate pri posredovanju osebnih podatkov spletnim mestom Abbott pretehtati koristi in tveganja.

Poleg tega bodo spletna mesta podjetja Abbott, ki jih zajema ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov, prikazala opozorilo vsakič, ko se boste povezali na spletno mesto, ki ga ne nadzira podjetje Abbott ali za katera ne velja politika o varovanju osebnih podatkov podjetja Abbott. Pred pošiljanjem osebnih podatkov morate preveriti pravilnike o varovanju osebnih podatkov takšnih spletnih mest tretjih oseb.

Ali Abbott posreduje osebne podatke različnim jurisdikcijam?

Abbott shranjuje podatke na zavarovanih strežnikih v več državah po svetu. Upoštevajte, da lahko informacije, ki nam jih posredujete ali jih pridobimo zaradi vaše uporabe spletnih mest Abbott, obdelamo in prenesemo v države, ki niso država, v kateri prebivate, vključno z Združenimi državami. Zakoni o zasebnosti in varstvu podatkov v teh državah morda niso enakovredni zakonom v državi, v kateri prebivate. Z uporabo in sodelovanjem na vseh spletnih mestih podjetja Abbott ali z zagotavljanjem svojih podatkov soglašate z zbiranjem, prenosom, shranjevanjem in obdelavo informacij v teh državah.

Kako podjetje Abbott varuje zasebnost otrok?

Podjetje Abbott na svojih spletnih straneh zavestno ne zbira in ne uporablja nobenih osebnih podatkov otrok (kot »otroke« definiramo mladoletnike, mlajše od 16 let). Otrokom zavestno ne dovoljujemo, da bi naročali naše izdelke, komunicirali z nami ali uporabljali katere od naših spletnih storitev.

Če ste starši in če ugotovite, da nam je vaš otrok posredoval informacije, se obrnite na nas na enega od spodaj navedenih načinov in skupaj z vami bomo situacijo rešili.

Kako lahko popravim osebne podatke ali jih izbrišem iz trenutnih evidenc strank?

Lahko zahtevate, da odstranimo vaše osebne podatke iz naših trenutnih evidenc strank ali da jih spremenimo. Prosimo, da nas obvestite o svojih željah, tako, da z nami stopite v stik na enega od spodaj navedenih načinov. Za našo evidenco bomo obdržali določene osebne podatke, ki jih boste posredovali v povezavi s komercialnimi transakcijami.

Zakaj spletne strani Abbott uporabljajo »piškotke« in druge tehnologije sledenja?

Piškotek je datoteka, ki jo naš spletni strežnik lahko pošlje na vaš računalnik, ko dostopate do spletnega mesta Abbott. Ta datoteka se nato shrani v računalnik. Ko vnesete osebne podatke v obrazec ali podatkovno polje na spletnem mestu podjetja Abbott, lahko podjetje Abbott uporablja piškotke in nekatere druge tehnologije, ki tem spletnim stranem dovolijo, da si zapomnijo vaše osebne nastavitve, kot denimo odseke spletnega mesta, ki jih pogosto obiščete, če se za to odločite, pa tudi vaš ID uporabnika.

Pasivne tehnologije zbiranja informacij lahko olajšajo uporabo spletnega mesta Abbott, saj podjetju Abbott omogočajo boljše storitve, prilagajanje spletnih mest na podlagi preferenc potrošnikov, zbiranje statističnih podatkov, analiziranje trendov in drugačno upravljanje in izboljševanje spletnih mest Abbott. Nekatere funkcije spletnih mest Abbott morda ne bodo delovale brez uporabe pasivnih tehnologij za zbiranje informacij.

Več o piškotkih lahko izveste tudi na spletni strani www.allaboutcookies.org.

Katere vrste piškotkov in drugih tehnologij sledenja uporabljajo spletna mesta Abbott?

  • Spletna mestapodjetja Abbott uporabljajo sejne piškotke («session«). Sejni piškotki so začasni podatki, ki se izbrišejo, ko zaprete okno spletnega brskalnika ali drugače izklopite računalnik. Sejni piškotki se denimo uporabljajo za izboljšanje navigacije na naših spletnih mestih, blokiranje obiskovalcev pri posredovanju informacij, kadar je to neprimerno (spletno mesto »se spomni« prejšnjih vnosov starosti ali države izvora, ki so bili izven določenih parametrov, in blokira naknadne spremembe), in zbiranje zbirnih statističnih podatkov.
  • Spletne strani podjetja Abbott uporabljajo stalne piškotke (»persistent«). Stalni piškotki so trajnejši podatki, ki so shranjeni na trdem disku računalnika in tam ostanejo, razen če piškotek izbrišete. Stalni piškotki shranjujejo informacije v vašem računalniku za številne namene, na primer za pridobivanje določenih podatkov, ki ste jih predhodno posredovali (npr. gesla), pomagajo pri določanju področij, ki se obiskovalcem spletne strani zdijo najbolj uporabna, in prilagajanju spletne strani na podlagi vaših razvijajočih se prednostnih nastavitev. Stalni piškotki, ki jih ta stran namesti v vaš računalnik, lahko vsebujejo osebne podatke, vendar le, če ste registrirani ali če ste kako drugače soglašali s hrambo osebnih podatkov, ki ste jih navedli na spletnem mestu. V nasprotnem primeru strežnik naše spletne strani ve samo, da se je neznani obiskovalec z vašimi piškotki vrnil na spletno mesto.
  • Spletna mesta podjetja Abbott uporabljajo »spletne svetilnike« (znane tudi kot internetne oznake, eno-pikselni GIF-i, jasni GIF-i in nevidni GIF-i). Spletni svetilnik je majhna grafika na spletni strani ali v e-poštnem sporočilu, ki se uporablja za sledenje prikazanim stranem ali odprtim sporočilom. Spletni svetilniki spletnemu mestu sporočajo informacije strežnika , kot so naslov IP in tip brskalnika, povezani z računalnikom obiskovalca. Spletni svetilniki so lahko nameščeni na spletne oglase, ki ljudi pripeljejo na našo spletno mesto in na različne strani našega spletnega mesta. Spletni svetilniki nam posredujejo informacije o tem, kolikokrat je bila stran odprta in katere informacije so bile iskane.

Kakšne so moje možnosti v povezavi z uporabo piškotkov podjetja Abbott in drugih tehnologij za sledenje?

Posebne izbire, ki so vam na voljo glede uporabe piškotkov podjetja Abbott in drugih tehnologij sledenja se razlikujejo glede na spletno mesto.

  • Na nekaterih spletnih mestih podjetja Abbott boste morda morali soglašati z uporabo piškotkov in/ali drugih tehnologij sledenja na tem spletnem mestu. Piškotki, ki so potrebni za delovanje spletnega mesta, bodo še naprej delovali ne glede na to, ali ste s tem soglašali. Druge vrste piškotkov in sledilnih tehnologij bodo izklopljene, dokler ne boste soglašali z njihovo uporabo. Zato se lahko funkcionalnost spletnega mesta zmanjša, dokler se ne odločite za privolitev.
  • Na nekaterih spletnih mestih podjetja Abbott boste morda prejeli vprašanja z nastavitvami ali polja, v katerih boste lahko označili svoje nestrinjanje s tem, da spletna stran uporablja piškotke ali druge tehnologije sledenja, ki niso potrebne za delovanje spletnega mesta. Če se odločite za uveljavljanje te možnosti zavrnitve, se lahko funkcionalnost spletnega mesta zmanjša.
  • Nekateri internetni brskalniki vam omogočajo, da omejite ali onemogočite uporabo piškotkov in drugih tehnologij sledenja. Za informacije o tem, kako to storiti, si oglejte informacije, ki vam jih je posredoval internetni brskalnik (običajno jih najdete v meniju »Pomoč«).

Kako lahko stopim v stik s podjetjem Abbott?

Če imate vprašanja glede uporabe, spremembe ali izbrisa osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, ali če ne želite prejemati prihodnjih komunikacij podjetja Abbott ali določenega programa podjetja Abbott, se obrnite na nas s klikom na povezavo »Kontakt« na spletnem mestu, ki ste ga obiskali. Lahko pa nam pošljete tudi dopis na naslednji naslov:

V roke: Uradna oseba za varstvo podatkov:
Abbott
Abbott House
Vanwall Business Park
Vanwall Road
Maidenhead
Berkshire
SL6 4XE

V vseh komunikacijah s podjetjem Abbott navedite elektronski poštni naslov, ki ste ga uporabili pri registraciji (če je primerno), naslov spletnega mesta ali točno določeni program podjetja Abbott, ki ste mu posredovali osebne podatke (npr. Abbott.com itd.), in podrobno razlago vaše zahteve.

Če želite izbrisati, spremeniti ali popraviti svoje osebne podatke in se obrnete na nas preko elektronske pošte, v rubriko Zadeva napišite »Zahtevek za izbris« ali »Zahtevek za spremembo/popravek«. Potrudili se bomo, da bomo pravočasno odgovorili na vse razumne zahteve.

Kako lahko vložim pritožbo pri nadzornem organu?

Če menite, da so bile vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki na kakršen koli način kršene, imate pravico do pritožbe pri nadzornem organu v skladu z uredbo GDPR in lokalno zakonodajo.

Kontaktni podatki pristojnega organa:

Informacijski pooblaščenec.
ZA ZDRAVILA IN MEDICINSKE PRIPOMOČKE
Dunajska cesta 22
SI-1000 Ljubljana
Telefon: +386 1 230 97 30
Faks: + 386 1 230 97 78
E-mail: gp.ip@ip-rs.si
DPO contact: dpo@ip-rs.si

Kako bom vedel, ali je Abbott posodobil ta pravilnik?

Brez poseganja v vaše pravice v skladu z veljavno zakonodajo si podjetje Abbott pridržuje pravico, da brez predhodnega obvestila spremeni ta pravilnik o varovanju osebnih podatkov, da bo odražal tehnološki napredek, pravne in regulativne spremembe ter dobre poslovne prakse.

Če podjetje Abbott spremeni svojo prakso varovanja zasebnosti, bo posodobljena različica tega pravilnika o varovanju osebnih podatkov odražala te spremembe, o njih pa vas bomo obvestili s posodobitvijo datuma začetka veljavnosti, navedenega na začetku tega pravilnika o varovanju osebnih podatkov.

  • share_alt text Share
  • print_alt text Print
  • download_alt text Download PDF
true
accessibility

You are about to exit for another Abbott country or region specific website

Please be aware that the website you have requested is intended for the residents of a particular country or region, as noted on that site. As a result, the site may contain information on pharmaceuticals, medical devices and other products or uses of those products that are not approved in other countries or regions.


The website you have requested also may not be optimized for your specific screen size.

Do you wish to continue and exit this website?

accessibility

You are about to exit the Abbott family of websites for a 3rd party website

Links which take you out of Abbott worldwide websites are not under the control of Abbott, and Abbott is not responsible for the contents of any such site or any further links from such site. Abbott is providing these links to you only as a convenience, and the inclusion of any link does not imply endorsement of the linked site by Abbott.


The website that you have requested also may not be optimized for your screen size.

Do you wish to continue and exit this website?